fredag den 14. marts 2008

Dansk integration i udlandet?

Hvordan forholder danskerne sig anderledes end vores egne nytilkomne, når VI opholder os i udlandet?
Hvad om vi så lidt på danskeres bevæggrunde/motiver for at flytte fra Danmark. Og hvordan bliver VI modtaget i udlandet - hvordan foregår vores integration udenfor "andedammen"? Her tænker jeg på de danske enklaver rundt omkring i verden, hvor ALT er dansk: gadenavne, forretninger, ja der findes sågar danske skoler, så børnene lærer deres modersmål.

Er det acceptabelt med dansk nationalitets-følelse i udlandet, mere end det er acceptabelt med et multi-kulturelt Danmark?

Der findes i øvrigt fordomme om danskerne, og disse er desværre blevet tydeligere opridsede de seneste år. Og så kunne det være interessant at vide, hvordan andre lande tackler integration af danskere med det in mente.

I forhold til cost/benefit lyder argumentet: Jamen vi belaster ikke andres systemer.

At vi ikke koster i sociale ydelser handler nok om, at vi ikke er flygtninge men ofte flytter ud som ret velhavende. Ofte handler det om skattely des lige.

Nationalitetsfølelser opstår ikke før, at man får en fornemmelse for ligeværdighed og tilhørsforhold - eller hvis man bliver presset til det modsatte. Konsekvensen af Danmarks håndtering af nytilkomne på er, at det er sværere for dem at opbygge en dansk identitet, hvis de konstant bliver påmindet om, at der ikke er plads til dem her. Og hvis de konstant skal høre, at de ikke har samme værdi, som den oprindelige befolkning, udelukkende på baggrund af diversitet.

Derfor mener jeg, at tvungen assimilation = arrogance.

Jeg anser et krav om assimilation som respektløst, samt at det bunder i usikkerhed fra modtagerlandets side. Ensretning heller aldrig fordret bedre forståelse.


Relevante links:
http://www.oresunddirekt.com/news.aspx?type=news&id=39891

http://da.wikipedia.org/wiki/Danske_indvandrere_i_Argentina

http://braadthomsen.tripod.com/id135.html

http://www.fdm-travel.dk/usa/rejser/usa.bent.asp

http://www.dankirkeny.org/

http://www.dendanskepioneer.com/dansk/rejsen.html

http://www.danes.dk/index.dsp?area=881 (opdragelsesanstalt...???)

http://www.danfolk.co.uk/

http://www.emu.dk/gsk/fag/kri/tema/kirke/index.html

Ingen kommentarer: