fredag den 14. marts 2008

Hvad kan vi forlange af nye borgere?

Problemet bunder nok i, at den Danske stat endnu ikke har udreddet, hvad den egentlig vil med nye borgere. Handler det humanitære eller om produktionsvenlige årsager?

Men faktum er, at den største tilstrømning kommer fra krigshærgede lande, enten som kvoteflygtninge eller som grænse-overløbere.
Og proceduren er i dag som følger:

En traumtiseret flygtning sendes til Sandholmlejren, hvor der søges asyl. Dette afvises i ca. 95% af tilfældene, men ansøgningerne ryger automatisk over og bliver behandlet under reglerne for opholdstilladelse. (De resterende bliver afslået og kommer til behandling i Flygtningenævnet.)

Derpå sendes de ud på en længere rundrejse til landets asylcentre. De fleste har boet på 5 - 6 forskellige centre, sket i takt med, at de fleste centre lukkes ned.

I Udlændingeservice afvises ansøgninger om opholdstilladelse så gentagne gange. Dette går der mange år med, eftersom modtagelandene via UNHCR nægter eller er frarådet at modtage de afviste flygtninge.

HVIS det lykkedes at få ophold i dag, så sker det oftest med Udlændingelovens § 9 b stk 2 nr. 4 - opholdstilladelse pga. helbredsmæssige og humanitære årsager.

Dvs., at den er meldt pga. fysisk eller psykisk sygdom i graverende grad.

Herefter sendes de ud i den valgte kommune.

Og så forventes det, at disse mennesker deltager i de forskellige tiltag til integration fra dansk side. Sprogskole, praktik o.lign. Samtidig med, at vi spiser dem af med en startydelse.

Vi kan ikke forlange, at de skal være nedbrudte og ødelagte for at få ophold her, og samtidig forvente, at de smerte- og gnidningsfrit ud-sluses i det danske samfund, så snart de har fået papirer.

Mange er stærke og kommer ovenpå igen. Men en del bliver aldrig hele mennesker og har ikke overskud til at sætte sig ind i de danske samfundsforhold, som det f.eks. kræves i den nye test.

Hvad skal DE gøre?

Ingen kommentarer: